IT Вакансії

Что такое UX UI-дизайн и как попасть в эту профессию

Розуміння психології кольору допоможе вам вибирати відповідні кольори для інтерфейсу, щоб створити потрібне враження у користувача. Розуміння потоку погляду користувача допоможе вам робити ключові елементи інтерфейсу найбільш видимими та доступними. Враховуйте, що користувачі часто сканують сторінку зверху донизу та зліва направо. Розміщуйте найбільш важливі елементи та інформацію в областях, які користувач побачить при перегляді сторінки.

  • Звертайте увагу на деталі, вивчайте структуру веб-сторінок, на які ви потрапляєте.
  • Його діяльність зазвичай передбачає роботу на стику UX та UI.
  • Кожен з цих етапів дозволяє UX-дизайнеру створити продукт, який забезпечить оптимальний досвід користувача.
  • Двох розгорнутих кейсів з їх деталізованим розбором достатньо, щоб привернути увагу рекрутера чи замовника.
  • Якщо дизайнери UX не дуже знайомі з цими очікуваннями, вони можуть ненароком спроектувати взаємодію інтерфейсу, яка їм здається логічною, але порушує загальноприйняті умови.

За привабливе оформлення, зрозумілу навігацію, функціональний і ергономічний інтерфейс відповідальний UI/UX-дизайнер. В статті ви дізнаєтесь, що таке UX та UI, в чому різниця між двома напрямками, які hard та soft skills потрібні цим спеціалістам та скільки вони заробляють. Звідси випливає, що UX-дизайнер – це проектувальник, який займається вивченням потреб (запитів) користувачів. Також він будує схематично роботу інтерфейсу, аналізує і перевіряє варіант, що вийшов на ЦА і створює ТЗ для UI-дизайнера. Іконки значно покращують зрозумілість сайту та роблять його більш привабливим для користувачів.

Структура сайта

Пропонуємо розглянути статистику зарплати UX/UI-дизайнера згідно з даними популярних сайтів пошуку роботи та бірж фриланса. Якщо вже визначилися з UI/UX в дизайні, потрібно вивчити вакансії по даному напрямку. У них чітко і по списку зазначаються інструменти, якими повинен володіти кандидат на посаду. Але рекомендується володіти базовими навичками в Adobe Photoshop і Illustrator, так як нерідко ці програми поліпшують, допомагають, виручають. Я вже згадувала про надпопулярний сьогодні Figma, але не цим інструментом єдиним, як то кажуть. Тож у сучасній практиці веб дизайну прийнято називати даний вид дизайну як UX/UI.

Потім UI дизайнер бере ці прототипи та надає їм візуальну привабливість, розробляє графічні елементи та стилізує інтерфейс для створення вигляду, що відповідає бренду та вимогам користувачів. У вимогах до UI UX дизайнерам роботодавці зазвичай вказують на наявність досвіду вакансія UX/UI Designer віддалено за схожою спеціальністю, а також портфоліо з прикладами виконаних проектів. Для розробки прототипів інтерфейсів фахівець повинен володіти різними інструментами, у тому числі Adobe CC, Sketch, Figma тощо. Також бажаний досвід створення UI-компонентів, іконок та зображень.

Вимоги до UI-фахівця

Добре буде розпочати з книги «Don’t Make Me Think» (Не змушуй мене думати) Стіва Круга. Саме цей хлопець вважається хрещеним батьком UX дизайну. Важко назвати «обов’язкові інструменти», якими користуються дизайнери UX, оскільки цей напрямок, прирордно, безперервно розвивається, і те, що було популярним рік тому, може застаріти за місяць. Сайт або програма не перевантажені анімацією, спливаючими вікнами, підказками, рекламою та іншими елементами. Перед тим, як щось розмістити подумайте, а чи потрібно воно тут, чи допоможе користувачеві сфокусуватися на потрібному для нього елементі. UI/UX дизайн — це зараз одна з найпопулярніших професій у цифровій індустрії.

Що таке UI Design

Звертайте увагу на деталі, вивчайте структуру веб-сторінок, на які ви потрапляєте. Основне завдання на етапі освоєння веб-юзабіліті – напрацювати теоретичну базу щодо будови сайтів. Початківець спеціаліст повинен навчитися черпати натхнення та досвід. Якщо коротко, то UX/UI-дизайн потрібен всім компаніям, що планують розробити новий, або удосконалити вже наявний сайт, створити застосунок, онлайн-сервіс чи десктопную програму. UI/UX-дизайнерів наймають в штат або на фриланс маркетингові агентства, дизайн студії, аутсорсингові IT-компанії, інтернет-магазини і навіть онлайн-редакції.

Кольори для виділення та навігації

Простіше кажучи, веб-дизайнер працює у web-сфері, не займається програмами та різними інтерфейсами. Дослідження є життєво необхідним процесом як для UI-, так і для UX-дизайнерів. Для обох напрямків важливо зібрати якомога більше корисної інформації, яка допоможе їм у процесі розробки відповідних проектів. При цьому обидва напрямки дотримуються подібного підходу. Природно і UI- і UX-дизайнери будуть досліджувати те, чого хочуть користувачі.

Він зауважив, що ідеться про «всі базові бренди», зокрема IKEA, H&M і Zara.

Найпростішим радою буде повторювати за професіоналами і відточувати навички, але ці “копірки” не годяться для портфоліо, так як це буде вважатися просто крадіжкою. На цьому етапі ви тренуєтеся й прикидається яким ви хочете зробити ваше особисте портфоліо. Знайдіть красиві сайти або вільні Лендінзі і повторюйте за макетом, піксель в піксель, кожну обведення, відступи, шрифт, і т.д – це розвине почуття міри і дасть розуміння стилю. Є, наприклад, окремі платформи-портфоліо для веб-дизайнерів, такі як Behance, Dribbble і A, де ви можете черпати натхнення. Під цим терміном розуміють проектування структури сайту або програми, забезпечення зручності користування цифровим товаром для користувачів. Це поняття відноситься до часів, коли один фахівець працював над усіма аспектами сайту, але не займався опрацюванням елементів взаємодії з користувачами.

Принципи успішного дизайну інтерфейсу

Вони можуть бути використані у кнопках, навігаційних панелях, списках та інших елементах інтерфейсу. Наприклад, іконка лупи може позначати пошук, іконка молотка – редагування, а іконка серця – додавання до вибраного. Як UI-дизайн, так і UX-дизайн повинні бути бездоганно виконані та ідеально узгоджені з раніше існуючими очікуваннями користувачів для створення кращого користувальницького досвіду.

Що таке UI Design

За результатами курсів ви матимете навики та портфоліо, необхідне для влаштування на роботу. Навчання побудовано таким чином, щоб учень міг повністю зануритися у спеціальність. На захисті дипломних проектів присутні представники IT-компаній, тому талановиті учні завжди мають шанс працевлаштуватися ще під час навчання.

Що стосується UX дизайнера, то він працює більше з логікою, ніж із візуалом. Функціональні обов’язки його зводяться до того, щоб забезпечити для клієнта користь та зручність. Йому потрібно продумати продукт так, щоб всі компоненти були як логічні, так і інтуїтивно зрозумілі. Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному https://wizardsdev.com/ світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід’ємною частиною успіху. При цьом UX-дизайнери такоже дбають про користувальницькмй інтерфейс програми, і саме тому люди часто плутаються, або ж взагалі не знаходять різниці між ними.

Підсумок полягає в тому, що для UI/UX дизайнерів немає єдиного правильного інструменту. Насправді вам вирішувати, яке програмне забезпечення буде найбільш інтуїтивно зрозумілим і зручним. У всіх випадках дослідження допомагають орієнтуватися на кроки, які дизайнери вживають під час створення своїх проєктів. Однак інформація, яку шукають дизайнери UI та UX, дуже різна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.